The little red one.

Min hund piver. Hvad gør jeg?

Eller det er jo ikke min hund. Men min brors hund som jeg passer imens han er på ferie. Vi har fået at vide af mennesker i vores opgang at hun piver i løbet af dagen. Egentlig troede jeg at det var fordi hun kom til skade tirsdag aften og derfor har haft ondt plus lidt medtaget pga bedøvelsen fra dyrlægen torsdag. Men har fundet ud af hun stadig piver når jeg går. Jeg lyttede nemlig ved døren, da jeg havde været nede at handle. Min bror siger hun ikke gør det hjemme ved ham? Måske hun savner ham, hun er et nyt sted plus hun lige har mistet sin bedste ven/søster Molli, som hun nok savner. Ja, og så kom hun til skade også! Måske en blanding af det hele.. Men men men! Er der nogen af jer der har hund, som har oplevet/oplever det samme og kan give nogle råd til hvad jeg kan gøre så hun ikke piver når hun er alene? Synes det er synd for hende og bryder mig jo heller ikke om at gå fra hende når hun reagere sådan. Plus det altså også er synd for folk i ejendommen!

20140721-002105-1265693.jpg

20140721-002106-1266066.jpg

   

18 kommentarer

 • Liv

  Hej Anne.
  Vores hund gør det samme når den er et nyt sted og det er meget normalt.
  Det er enten fordi den ikke kan finde sig til rette eller keder sig uden jeres nærvær.
  Prøv evt. Med en bold hvor der kan komme godbidder i, så den ser det som noget positivt at være alene hjemme 🙂 🙂

  Og læg evt. Et tæppe der dufter af din bror eller jer frem som den kan ligge på 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Camilla Nielsen

  Hej Anne

  Der er flere ting du kan gøre.
  Det handler primær om tryghed for hunden, den tryghed den har i dig mangler den når du går.

  – Lukke af så den ikke kan gå i alt for mange og store rum, dvs. min hund går kun i soveværelset og stuen når vi ikke er hjemme, da den ellers piver – den skal holde øje med alt for meget, og for mange lyde.
  – Give den en t-shirt der lugter af dig, helst en du har dyrket sport i eller sovet (min fik en både min kæreste og jeg havde sovet i), da det giver den tryghed – gør man også tit med hvalpe.
  – Tænde fjernesynet – da den så ikke kan hører så mange andre lyde end tv’et. Og den lyd er den van til. Det er jo netop ikke din hund, men din brors så den er jo ikke van til de lyde og forskellige lugte der er i din lejlighed.
  – Hvis din bror plejer at sige til den ”ses senere” , ”du skal ikke med” eller lign., inden han går hjemmefra, skal du prøve at sige det samme, da hunden så ved du kommer igen, for det er jo dens frygt at du ikke kommer tilbage til den.

  Derudover er det UTROLIG vigtigt at du IKKE bifalder dens piven. Når den piber af denne grund skal du ignorere den da det virker bedst for den, for så finder den ud af at det ikke virker.
  Så derfor når du kommer hjem må du ikke gå ind til den inden den er stoppet med at pive.

  Vores hvalp pev helt vildt, så vi trænede det gik ud og ind rigtig mange gang og for hver gang blev vi lidt længere tid udenfor, og nu kan der være alene en helt dag uden at sige noget. Så gik jeg ud, og ventede så på den holdte med at pive og så gik jeg ind.
  Plus hvis de er trygge sover de for det meste når du ikke er hjemme.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Laura Nørlev

  Min hund bliver selv trist, når jeg forlader ham, men et godt tyggeben plejer at do the trick 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Nadia

  Vi giver vores hund et hult ben med leverpostej i 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mille

  Gå ud af døren. Og gå ind med det samme igen og giv godbid. Gør det igen men bliv ude lidt længere tid (sek. / min) giv godbid når du kommer ind igen. Det kan tage lidt tid men til sidst vender hun sig til at du går. Held og lykke

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Christine Beyer

  Hej Anne!
  Vi har netop lige fået hundehvalpen som også piver og hyler når vi går fra hende. Mit trick er en brugt vand/sodavandsflaske, der putter du nogle godbidder eller noget af dens tørfoder piller ned i og kaster den

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Christine Beyer

  Hej Anne 🙂
  Vi har netop fået hundehvalp som også piver eller hyler når vi går fra hende. Mit trick er en brugt vand/sodavandsflaske hvori du putter en lille håndfuld godbidder eller tørfoderpiller i, den smider du på gulvet uden låg til hunden. Det kan vores hvalp få flere timer til at gå med, da det jo kan være en smule besværligt at få dem ud 🙂
  Held og lykke med det!
  Hilsen Christine B

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anne

  Prøv at træne hende i at være alene hjemme! Du kan lave nogle øvelser hvor du går ud af døren, men hurtigt kommer tilbage, så hun ikke når at pive, og så rose for den korrekte adfærd:) og ellers prøv at smid forskellige guffer i rummene hun er i, så hun har det at give sig til. Det vil også være god til hende at have en duft fra dig eller ejer, som gør hende mere tryg. Også en god ting at have hendes legetøj hos hende og lad hende høre radio så hun har nogle at lytte til:)
  Jeg ved ikke hvor meget du aktiverer hende i løbet af dagen, men det er jo også med til at trætte, hvis du laver forskellige øvelser som feks spor, appoteringsøvelser eller simple tricks:) Held og lykke!:)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Heidi

  Jeg brugte thundershirt til mine. Det hjalp 🙂 men selvfølgelig måske en “dyr” investering hvis ikke den skal være der så længe endnu.
  Og så afleder jeg mine med en tyggepind, aktivitets bold eller kaster godbidder ud over gulvet når jeg går.
  Nogle siger det hjælper at give mindre plads. Eksempelvis kun stuen, så den ikke skal beskytte hele boligen. Det har jeg dog ikke prøvet da jeg kun har en 1værelset.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anne-Louise Østergaard Nielsen

  Prøv at give den et stykke tøj af dit som den kan lugte til. Så tror den du stadig er der:)
  Mvh
  Anne-Louise

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Isabella

  Jeg fik sidste år en hundehvalp, og havde fuldstændig samme problem. Jeg har lavet det til en vane, at når jeg skal gå, tænder jeg tv’et, så der er lidt lyd, lukker døre så hun ikke har et for stort område og gå rundt på, og så får hun en godbid, så hun har noget og koncentrerer sig om når jeg smutter…

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Louise

  Hej Anne.
  Jeg har selv hund, og har oplevet det samme, også med andre hunde. Det sker fordi din (din brors) hund bliver utryg. Hun bliver sat et nyt sted, og når man går, så ved hunden jo ikke om du kommer tilbage. Det ville være ligesom hvis du fx blev sat ud i en lade, og blev efterladt, så ville du jo også råbe om hjælp.
  Min Hund gør det også, og gjorde det også da han blev passet hos min mormor. Håber det kan hjælpe.
  Det kan være derfor, men det kan sagtens have andre grunde.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anne

  Er det den samme bror som lige har taget afsked med en hund? Hvis den har her mistet sin tro følgesvend igennem mange år, kan det være at den reagerer på et afsavn, især hvis din bror så kort tid efter er taget på ferie…den kan godt føle sig lidt forladt og ensom på den bekostning.
  Der er mange der siger at man ikke skal pålægge hunde flere følelser end de har…men hvem ved egentlig hvad en hund føler?? Giv den en masse kærlighed!!! Der er der aldrig nogen der har taget skade af

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Ina

  Tror altså også det “bare” er en blanding af hjemve og savn på din bror. Det eneste du sådan set kan gøre er at være hjemme ved ham, tag ham med eller få micky, hans mor eller en ven/veninde til at se efter ham imens du er ude. Et godt råd; når jeg passer min mosters hund går jeg rigtig mange lange ture med ham for så får man en ekstra glad hund der glemmer helt den er ked af det, især ved steder den ik har været før 🙂 pøj pøj med det 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Steffi E.

  Hejsa.

  Da vi fik vores hund og boede i lejlighed, pev han også en hel dag – jeg lukkede ham så inde, så han kun var i køkkenet. Dermed kunne han ikke høre alle lydende ved døren ud til opgangen og han var mere tryg, fordi han kun var i et lille rum. Det hjalp fra første gang!!
  Ved godt, at man måske kan synes det er synd, at hunden kun skal være i et eller to rum, men ofte er det altså det bedste for hunden 🙂
  Håber det hjælper!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Hej Anne,
  min hund gjorde det også i starten, da jeg lige havde fået ham. Og det er helt normalt, når de er et nyt sted.

  Synes, du skal gå en god tur med den inden du går derfra.
  Husk ikke at pylre om den, inden du går. Bare gå.
  Tænd for en radio.
  Man kan også købe noget ved dyrlægen, som hedder feromoner, som udskiller nogle hormoner, som gør, at den føler sig tryg. 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Caroline

  Hun kan vist ikke finde ro uden jer, hvilket er helt normalt. Jeg ville prøve at sætte noget stille musik på eller tænde fjernsynet, for at berolige hende. Det med musikken har virket for min hund. Evt også lukke døre så hendes plads er begrænset, så med en sovetrøje hun gerne må tygge lidt så hun kan dufte jer.
  Min hund har altid en brugt tshirt med når hun bliver passet 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Michelle

  Hej først og fremmest skal du selvfølgelig være sikker på at den ikke har ondt fysisk nogen steder og hvis hun ikke har det, er det måske separationsangst eller den er bare bange for det nye sted. Som en anbefaler kan du anvende det her http://www.porcani.dk/adaptil-diffusor.html til den kan være med til at berolige hunden og sørg for den ikke har for meget plads at gå rundt på det kan også være med til at stresse den. Man kan kombinere med denne her hvis den er meget angst http://www.porcani.dk/thundershirt.html det er en trøje den giver hunden et konstant let pres på hundens krop og kan være med til at berolige den. Held og lykke med det.

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

The little red one.