Jeg har mistet min appetit!

Mød den nye barbie.. Nu med stræk mærker!

Mød den nye barbie! “She looks like my sister.” “She, like, isn’t, like, very thin.” “I think she’s really pretty.” Det er nogle af de ting som en engelsk fjerde klasses elever siger om den nye barbie. Med hende kan man lave præcis hvordan man vil have hende til at se ud. Smart i en fart jo! Vi er alle forskellige, så jeg synes det er fantastisk at sådan en dukke er blevet opfundet. Det giver børn/unge nogle lidt mere realistiske syn på hvordan en krop ser ud.

9765_10152456681566301_251970946226737721_n

Med den nye barbie hører der klistermærker til, så du kan få hende til at se ud som ja, et normalt menneske ser ud. Man kan blandt andet lave stærkmærker, fregner og acne på hende.

barbie-stickers barbie-acne barbie-bruise

“Jeg ville ønske der fandtes de slags dukker da jeg var lille. Sådan så da jeg opdagede jeg havde stærkmærker for første gang ville jeg vide at dette var helt normalt. Fordi det har min dukke jo også”. Udtaler en pige til Elle Magazine. Og jeg synes faktisk hun har helt ret! Min ene veninde og jeg følte os så grimme da vi var mindre, og opdagede at vi havde disse mærkelige “streger” på vores ben fordi ingen af vores andre veninder havde det. Jeg ville højest sandsyneligt ikke have tænkt over det, hvis dette var noget min barbie også havde. Så var det ligesom noget jeg havde set siden jeg var en lille pige. Flere af disse dukker tak!

Jeg elsker den video nedenfor, som viser hvordan piger og drenge fra fjerde klasse reagere på den lidt mere menneskelige dukke. Kan ikke lade være med at smile når jeg ser den.

   

5 kommentarer

 • Sara Nielsen

  Syntes det er super, at sådan noget legetøj er blevet opfundet, men en del af Barbiens koncept er jo at leve det drømmeliv, som små piger jo drømmer om. Og de drømmer ikke om at have acne i ansigtet jo

  https://industrialbarbie.blogspot.com/

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • shm

  Hvor er det godt tænkt!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Christina

  Jeg er både for og imod 🙂 . Jeg syntes absolut ikke der er noget galt med de gamle barbie dukker, da der jo nu engang bare er sådan barbie ser ud. Bratz dukken har store hoveder, men derfor tror børn jo ikke det er meningen at man skal have et så stort hovede :b . Syntes måske alt den snak i medierne om at unge piger ikke føler at de ser rigtige ud, bliver lidt for meget engang imellem. Jeg kender mange (også mig selv) som altid har leget med barbie, og jeg har sku aldrig tænkt at jeg ville ligne hende. (Kun hendes lange hår ;). Og tit er de piger som har den forstilling at man skal være så tynd, også andre psykiske problemer, og ville alligevel uanset hvilken barbie dukke de legede med, stadig ikke være tilfreds med sig selv. 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • samantha

  Det er en fin nok ide, men tror ikke det bliver et hit 🙂

  http://abitofeverything.bloggersdelight.dk/ blog om vægttab/livsstil

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Åh, hvor er det en positiv udvikling! Jeg tror virkeligt det ville kunne ændre noget i opfattelsen af den ideale kvindekrop, hvis store mærker som Barbie begynder at lave mere realistiske kvinder. Åh, det gør mig helt glad at læse om dette initiativ! Super idé!

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Jeg har mistet min appetit!