Billeder fra bag om Melodi Grand Prix.

Jeg ryster… Hvorfor???

Det er så mærkeligt! Jeg er begyndt at ryste.. Før i tiden rystede mine hænder hvis jeg ikke havde fået noget at spise, og når jeg så spiste så gik det væk. Men nu er jeg begyndt at ryste  på mærkelige tidspunkter og nu har det ikke noget at gøre med om jeg er sulten. Det er kommet efter Melodi Grand Prix faktisk. Så det har ikke stået på i så lang tid. Men hvad mon det skyldes?
Jeg kan nogle gange mærke at jeg ryster, og så holder jeg mine hænder stille og så ryster de bare. Andre gange kan jeg ikke mærke det, men fordi jeg er blevet opmærksom på det, så kigger jeg på mine hænder. Som nu faktisk! Og jeg kan slet ikke holde dem stille.. Det er mest venstre hånd.. Jeg tog en dag mig selv i at ryste da jeg var ude og spille og bagefter skulle tage en selfie med en fan hvor jeg skulle holde mobilen, og jeg rystede bare helt vildt. På en eller anden måde er det sådan lidt pinligt synes jeg.. For det er jo ikke fordi jeg er nervøs eller noget.

Kan jeg mon mangle noget i min krop? Jeg er begyndt at drikke mere alkohol end normalt.. Kan det være derfor? Jeg gider simpelthen ikke slå det op på google, for når man slår ens symptomer op på google, så er man jo nærmest døden nær..

Er der nogle af jer der har det samme som mig? Og hvorfor har i det?

IMG_6287

   

33 kommentarer

 • Simone

  Stress måske?

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Hej Anne,

  Det kan sagtens være at med alt det der sker i dit liv i øjeblikket, at det begynder at påvirke dig stille og roligt. (: God bedring herfra

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Michelle

  Hej Anne

  Nu ved vi jo at du ikke er sammen med Mickey mere. Da jeg gik fra min kæreste efter et langt forhold var det selvfølgelig svært og jeg havde ALDRIG rystet før eller noget der mindede op. Mine ben begyndte stille og roligt at ryste og resten af kroppen kom stille efter. Jeg fik at vide at det var pga. bruddet og at jeg inderst inde prøvede at fortrænge det og det kom så ud igennem den rysten.. Jeg håber du får styr på det.

  Knus

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Milena

  Jeg tænker at det måske kan være stress eller angst. Føler du dig svimmel?

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Milena

  Jeg tænker det kan være stress eller angst. Føler du dig svimmel?

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Kathrine

  Jeg har det samme – og min bror med. Vi har begge haft det i mange år. Jeg googler heller ikke sygdom for meget, men jeg tror, at vores er noget, der hedder “essentiel tremor” – læs evt dette: https://www.sundhed.dk/borger/sygdomme-a-aa/hjerne-og-nerver/sygdomme/oevrige-sygdomme/rysten-essentiel-tremor/

  Det er ganske ufarligt. Og faktisk stopper rystenen, når man drikker alkohol – prøv at lægge mærke til om den også gør det hos dig 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mille

  På mig lyder det som stress.. Pas godt på dig selv og giv dig selv lov til at føle, hvad du end føler.. Kroppen siger fra på de mærkeligste måder og psyken spiller altså en kæmpe rolle. Du har virket ualmindelig overskudsagtig oven på break op og en kæmpe ændring i dit liv.. Kan det være at du har nogle følelser du undertrykker? Nu ved vi jo overhovedet ikke hvorfor og hvad der er sket – men bare husk på at det er helt i iorden at stoppe op og sige “Fuck det er hårdt det her”, også her på bloggen.. Vi er her jo for dig… I tykt og tyndt! <3

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Det kan også være tegn på lavt blodsukker. Jeg får det samme hvis jeg springer måltider over… Men stress er hel sikkert også en faktor der kan spille ind. God bedring 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Malene

  Hej Anne 🙂

  Jeg har diabetes(sukkersyge) og når mit blodsukker bliver lavt, så reagere jeg præcist som du beskriver der.. Det kan være alle tidspunkter.
  Hvis du har nogle i nærheden, som har diabetes og blodsukkermåler, så prøv at tjekke dit blodsukker, når du ryster.

  Håber du finder ud af hvad det er, Malene 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • K

  Hej Anne

  Jeg ryster ligesom dig, har gjort det i mange år og det er utrolig irriterende!

  Jeg tror på at vi allesammen har strees på forskellige tidspunkter i livet.. Jeg kan dog sidde hjemme i rolige omgivelser, se fjernsyn og opleve at min hånd ryster og nej det er ikke pga. mit blodsukker, da jeg har spist.

  Jeg har fået testet mit blodsukker, stofskifte og tager vitaminpiller osv. Alt ser fint ud, men jeg ryster!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Ida

   Samme her!! Har rystet i mange år, fået taget alverdens prøver og jeg ryster stadig. Lægen sagde “nogle mennesker ryster bare mere end andre…” Mine hænder går dog helt amok når jeg fryser og kan knapt holde på ting.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Caroline

  Personligt syns jeg du skal søge læge, vi er ikke læger og det er Google bestemt heller ikke.

  Det er kun din læge der kan give dig de rigtig svar 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Caroline – Jeg har haft mange vejrtrækningsproblemer. Valgte at gå på google, hvor det kunne være alt imellem astma og lungekræft. Jeg gik så derfor til min læge da det ikke er NORMALT. Lægen sagde at alt var som det skulle være. Så NEJ, lægen kan ikke KUN give de rigtige svar.

   Har også en veninde der havde nogle mærkelige “anfald” nogengange, inden hun skulle sove. Hun fik afvide at det var stress/angst, så hun fik piller imod det, og sad og savlede og var handikappet i flere timer, et par gange om ugen pga. de piller.. Hun har så senere fundet ud af VIA. venner, at hun har noget meget normalt og ufarligt (kan ikke huske præcis hvad det hedder). Så det kan godt betale sig at spørge til råds til andre, da nogle ting ikke kan kureres ved hjælp af lægen – kun ved hjælp af research.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mette

  Jeg kan selvfølgelig ikke vide det med sikkerhed. Men lyder meget som mine symptomer på min stress. Jeg vidste det bare ikke så jeg endte med at ligge med kramper på gulvet. Og fik afvide af min læge nu skulle jeg passe på – for det kunne blive værre.
  Man skal altid huske at lytte til sin krop, selv om man mener/ føler man kan klare hele verden. Er kroppen ikke stærk nok!
  Men kan selvf ikke svare på det. Da jeg ikke “kender” dig 🙂
  P.s jeg har også altid haft det med maden med kroppen ryset 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • A

  Jeg vil også sige, som mange andre, stress (evt efter dit brud?).
  Hvis jeg i perioder er meget stresset på job eller har meget jeg tænker på, begynder jeg også at ryste. <3

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Louise H

  SÅdan får jeg det også – det er et af de første tegn jeg får, når jeg bliver lidt for stresset. Så ved jeg, at jeg skal til at sige nej til nogle ting og tage mig af mig selv.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Det kan være stress har jeg selv prøvet. Prøv at gå en tur 30min og sluk mobil facebook mail m.m. min. 1time før sengetid. Og tag gerne en dag i ugen hvor du ikke bruger mobil mail og facebook ud over nødstilfælde.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Det lyder som stress. Så hvis du skal være god ved dig selv så sæt tid af i din kalender til at lave ingenting, inden det bliver værre og svære at komme af med :sunglasses: :blush:

  (dem som siger Angst, skal du slet ikke hører på, medmindre du har det psykisk dårligt!)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Camilla Nielsen

  jeg har en veninde, som ryster, når hun ikke har fået nok væske i kroppen i løbet af en dag.
  nu følger jeg jo med på bloggen og ved, at du har meget fokus på at spise sundt, men jeg tænker, at i forbindelse med at du nævner, at du oftere drikker alkohol, har kroppen jo også større tendens til at “dehydrere” efter en tur i byen. så jeg vil i første omgang foreslå et større fokus på at drikke nok vand i løbet af en dag, hvis ikke du har fokus dér i forvejen lige pt 🙂
  held og lykke med det og god bedring herfra!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • lærke

  Kære Anne.
  Jeg har en veninde der også ryster, men det har hun gjort hele livet og det er ufarligt. men nu hvor det er kommet så pludseligt hos dig, tænker jeg da du med fordel kan Google dig lidt frem, og måske søge læge.
  sender en masse gode tanker din vej søde anne. håber det går over snart 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Lisa Andersen

  Det kan være tegn på angst i forbindelse med stress. Din krop reagerer tit uden du ved hvorfor, netop for at vise dig at noget er, som det ikke burde være. God bedring!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Nanna

  Det er sikkert mangel på magnesium. Størg efter magnesium på apoteket. 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Trine

  Jeg oplever det samme i perioder, hvor jeg har lidt for meget om ørerne og stresser lidt for meget over tingene 🙂 Det går i sig selv igen (hvis man gør noget ved det). Så pas på dig selv og “tag en slapper” 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Lullu

  Hejsa,

  prøv at gå i en helsekost og spørg om de kan hjælpe dig. Det lyder som om du mangler B vitamin (mener det er B12, men er ikke sikker). B vitamin eller mangel på B vitamin påvirker nervesystemet. Du mærker ret hurtigt om det var det du manglede når du har spist dem i et par dage – 😉 Good luck:-)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • C

  Det kan være, det skyldes noget så simpelt som dit redbullforbrug, og den koffein det indeholder 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Rita

  Du skrev på et tidspunkt om nogle “slankepiller” du er begyndt at teste? Måske de ikke er så sunde for dig, sammen med alt for meget koffein i redbull. Hvis der er kemisk sødemiddel i din redbull, kan det også påvirke nerverne

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Malene

  Hej Anne. Jeg blev indlagt sidste uge efter krampeanfald, som startede med rystende hænder og ben, i venstre side. Jeg kunne ikke mærke jeg rystede, jeg opdagede det bare. Det er ikke for at gøre dig bekymret for at du får krampeanfald- tværtimod! Men skriver fordi jeg fik afvide på sygehuset at det kunne skyldes birvirkninger fra HPV-vaccinen. Nu ved jeg ikke om du har fået den, og det rager jo egentlig heller ikke mig, men synes at du, hvis det bliver værre, skulle overveje muligheden for at det kunne skyldes dette, da bivirkninger kan blive værre. Og tak for en skøn og personlig blog! Man kan virkelig mærke dig i hvert enkelt indlæg 🙂 Mvh Malene

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Mette

   Hej Malene,
   Ved godt at dette er et gammelt indlæg, men jeg vil blot høre, hvad de kan stille op ved HPV-vaccinen? Jeg har forskellige symptomer efter vaccinen – blandt andet rysten… men kan de gøre noget?
   Mvh Mette

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • imaan

  det gør min også når jeg lægger dem på bordet

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • B Simonsen

  Rysten har jeg kæmpet med i mange år, og gør det stadig. Og knokler meget på med at finde grunde, og evt behandling. For mig er at drikke masse af vand positivt. Det kan ikke kurere, men det kan nedsætte rystelser. Mange mener så at sukker ikke er godt, da det forværre det, men ikke altid rigtigt. Det mest vigtig når man spiser og drikker, er at man mærker efter præcis hvad man har behov for. Så er man lækkersulten, så er det bedre at tage en chokolade f.eks end slet ikke at tage noget. Men ellers er det bedst at tænke tilbage, hvornår rystelserne startede. Og tænke godt og grundigt igennem, om evt ændringer der skete i sit liv dengang, og prøvesig frem med at lave det om igen, som det var før rystelserne. Jeg ved ikke om det kunne være et forsøg, men tror det kunne være værd at prøve, hvis der har været noget. Og selv tager jeg piller der hedder metoprolol succinat. Men skal dog helst tages sjældent, hvis der er bestemte situationer, hvor rystelsen kan være mest slem. Tager man dem for tit, kan de desværre ikke have så god virkning. Dog er der en lang seddel med forskellige bivirkninger af det. Men de bivirkninger er aldrig sket ved mig.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Hej Anne, Hvis det er Essentiel Tremor som du har? Så har jeg her nogen links som kunne være interessant for dig.
  Først min hjemmeside som er en netværk for pårørende og mennesker med Essentiel Tremor. https://essentieltremor.dk/

  Du finder os ligeledes på FB.
  https://www.facebook.com/essentieltremor.dk

  Du er hjertelig velkommen til at kontakte mig eller netværket.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Lise

  Hej Anne. Fandt du et svar dengang? En årsag? Jeg er i præcis samme situation netop nu og er rådvild! Du beskriver det nøjagtigt som jeg også oplever det. Så jeg vil blive super glad, hvis du vil skrive tilbage med dine erfaringer fra dengang du oplevede denne rysten. Forhåbentligt er du ovre det nu. God dag. 🙂 Lise Hansen

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Billeder fra bag om Melodi Grand Prix.