Få 30% på sheinside.com

Min hemmelighed!

Det er faktisk kun meget få mennesker i mit liv som ved det her. Som jeg nævnte i et tidligere indlæg vil jeg begynde at komme med nogle små hemmeligheder/mærkelige ting jeg gør. Det giver også jer en mulighed for at komme tættere på mig. Jeg føler mig som en rimelig åben person, selvom der selvfølgelig er nogle ting jeg ikke vil ud med.

Men en af de ting som jeg gerne vil ud med, og som jeg rent faktisk tror er sundt for mig at komme ud med, handler om min mor.
Næsten hver aften når jeg har lagt mig i min seng, tænker jeg på min mors død. Hele aftenen, natten og morgenen kører igennem mit hoved. I lørdags var det 5 år siden vi mistede min mor, og jeg tænker så tit på den aften hvor hun gik bort.
Vi var den nærmeste familie som stod rundt om hende, på hospitalet inden hun døde. I min familie er det ikke normalt bare at sige “jeg elsker dig” til hinanden. Det er et ord man sparer på, og som man kun siger når man virkelig virkelig mener det. Selvom vi jo selvfølgelig godt ved at vi elsker hinanden allesammen.
Men lige inden min mor døde, lænede jeg mig frem til hende og sagde at jeg elskede hende, og hun siger tilbage at hun også elsker mig. Da hun døde kom sygeplejeskende ind og åbnede for vinduet så sjælen kunne flyve ud. Det var meget smukt faktisk. Jeg kan huske jeg skynder jeg mig ud på hospitals gangen og ligger mig ned på gulvet og får det så skidt! Er helt svimmel og rigtig ked af det. Jeg græder og græder og græder.. Og så kan jeg huske min farmor kommer ud til mig og hjælper mig op.
Derefter husker jeg min far, lillebror og jeg er hjemme og vi skal i seng. Jeg ligger mig ned i sengen sammen med min lille hund Carmella og kan huske jeg siger til hende at hun jo slet ikke forstår hvad der er sket, og at mor ikke kommer igen. Og den nat var det ligesom om Carmella godt forstod at jeg var ked af det. Hun puttede sig ekstra ind til mig og gav mig så meget kærlighed.
Da jeg vågner om morgenen føltes det hele så tomt. Det er svært at forklare… Men der var virkelig stille og ja, virkelig tomt. Jeg går op til min far som sidder ved computeren og læser ekstra bladet, kan jeg huske. Hvad vi siger til hinanden husker jeg ikke.. Husker faktisk ikke mere fra det.

Er det ikke mærkeligt at det så bare slutter der? Føler alligevel det er ret meget jeg husker. Alt det passere mit hoved inden jeg skal sove. Og det vilde er at jeg virkelig kan mærke det! Altså mærke præcis hvordan det hele var og hvordan jeg havde det.

10424279_10152577815279001_6619839191036723655_n

   

14 kommentarer

 • Nina

  Her et citat som jeg tænker på når jeg savner:

  Man kan græde over, at de er væk, eller man kan smile fordi de har levet. Man kan lukke sine øjne og ønske, at de vender tilbage eller man kan åbne sine øjne og iagttage det, de efterlod sig.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • T

   Fint citat:) Anne, jeg mistede min far for halvanden år siden. Det er det mest forfærdelig jeg nogensinde har oplevet. Jeg tror ikke man forstår det, med mindre man har prøvet det. Det ændrer ens liv. Synes dog du skulle overveje en psykolog, som kan hjælpe dig med alle dine tanker. Der er alligevel gået 5 år, og du tænker på det hver aften.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Lonnie

  Meget rørende, fik mig til at fælde en tåre, ved tanken hvor en tom og forfærdelig følese det må være at miste sin mor

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • joan

  Jeg kan forstå hvordan du har det, og du er ikke den eneste.. jeg oplever også at kunne mærke alle de overvældende følelser, når er alene og tænker for mig selv <3
  Men det er så flot, du står frem med det. Det er sindssyg hårdt at være ung og miste en mor..

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Debbie

  Det er naturligvis ikke nær så slemt, som det, du har været igennem – men det er også sådan, jeg har det med min mormors død…

  Det er ikke hver aften men mindst en gang om ugen, hvor jeg oplever det hele igen, når jeg lægger mig på puden. Hvordan jeg, som du, bare lå på gulvet og græd og skreg. Hvordan jeg desperat lagde mig op til hende i sengen, og sagde hun skulle komme tilbage. Så bliver alting sort, og så husker jeg, at jeg falder om i carporten, da bedemanden køre med hende. Hun døde også af kræft.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Trine

  Så fint skrevet Anne.
  Jeg kan følge dig og dine tanker fuldt ud, eftersom jeg mistede min egen mor for 6 år siden. Jeg tænker på hende hver aften inden jeg skal sove og i perioder drømmer jeg utroligt virkeligt om hende. Så virkeligt, at jeg kan have en samtale med hende og kramme hende og nogle gang vågner jeg også og græder mit hjerte ud, ligeså meget, som den dag vi mistede hende. Tit har jeg også ondt i maven på samme måde af sorg, som den dag. Jeg tror desværre det er noget man skal lære at leve med. Selvom jeg selv har utroligt svært ved det idag. Jeg er ikke vild med tanken om psykolog, da jeg ikke kan overskue at åbne op for den smerte igen..

  Jeg er sikker på at alle lære at leve med det på en eller anden måde, men heldigvis glemmer vi aldrig dem vi elsker! <3

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Tine

  Kære Anne.

  Hvor må det være forfærdeligt at miste sin mor i så ung en alder.

  Jeg var faktisk selv igang med kemobehandling på AUH’s ungdomsstuer for 5 år siden – modsatte afdeling af, hvor din mor lå – og en aften ser Jer sidde hele familien i “de røde sofaer”. Jeg kan huske, jeg siger til min far, at det Anne fra Arabiens drøm, som sidder derover. På daværende tidspunkt vidste jeg ikke, det var din mor, I var ved at tage afsked med.

  Men stor respekt til dig for, at du står frem og fortæller om det <3

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Louise Sletting

  Åh puha Anne. Jeg sender al den varme og kærlighed jeg kan.

  Min kæreste mistede sin far for 5 år siden.
  og jeg gør selvfølgelig alt for, at opfylde de behov han har.

  Jeg kan slet ikek forestille mig smerten, men hold k hvor gør det ondt i mig, når hele hans verden til tider bryder sammen.

  Jeg er sikker på, at din mor stadig passer på dig fra oven og at hun er meget stolt 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Peter

  Yåo.
  Peter fra D. 🙂
  ved egentlig ikke hvorfor men tror jeg har fulgt med på din blog et stykke tid.. hvis du kan huske det fik min fatter alzheimers mens vi gik i skole.. jeg mistede ham for snart 3 år siden.. folk siger jeg ligner ham mere og mere som dagene går 🙂 kan kun relatere til at du tænker på din mor hver aften.. jeg mistede jo min far bid for bid siden vi gik i 4 klasse.. da jeg endelig blev 20 var hans tid kommet, og for mig var det en lettelse… der går da heller ikke mere end 1-2 dage hvor jeg køre det hele i gennem.. jeg fik det svære bare aldrig lov til og sige farvel.. hvornår skulle man gøre det..? han kunne jo huske det..? eller måske ikke..
  kunne jeg ændre en ting var det og tage afsked med ham hver dag.. men fik jeg først lov til da han ikke var mere..

  Held og lykke med det hele 🙂

  Peter Rix

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • tina

  30 maj er det fem år siden jeg mistede min far. nogen gange er det rart bare at vide at man ikke er alene med ens måde at reagere på. jeg vil bare sige, selve det præcise følelse man kan huske og hvordan jeg bare blev fysisk dårlig er ting jeg selv kender/gjorde. respekt og tak for du tør/vil skrive om det

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Lisa

  Søde Anne. Det gør mig så ondt at du skulle miste din mor så tidligt. Jeg forstår din smerte fuldstændigt, for 10 år siden døde min far pludselig og helt uventet i en ung alder, jeg var selv 29 og dermed voksen, men den oplevelse knuste mig fuldstændig. Jeg er vokset op hos min far, og han var mit et og alt, at miste ham var det værste der kunne ske for mig. Nu 10 år efter, er min sorg stadig stærk, jeg tænker på ham og måden det skete på hver dag, uden undtagelse. Jeg har talt med flere psykologer, uden at det har hjulpet. Tror bare at visse ting/oplevelser ikke kan fixes. Jeg har for et år siden fundet ud af at oplevelsen har givet mig post traumatisk stress. Jeg er ikke den samme person mere, som jeg var før han døde. Døden er uden tvivl det sværeste og mest smertefulde at skulle forholde sig til her i livet, hvorfor skal man miste dem man elsker på sådan en definitiv og brutal måde?? Der er ingen svar, man lærer at leve med sorgen, men smerten bliver ved med at være der syntes jeg. Nu hvor jeg selv er mor, er min aller største frygt at dø fra mit barn, tanken gør mig helt syg og elendig. Jeg håber at du har en god og kærlig familie og en god kvinde i dit liv ( måske en mormor) der kan give dig noget moderlig omsorg og kærlighed. Varme tanker fra mig <3

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Camilla

  Hvor er det flot af dig at dele det. Det må være meget svært, når det er så personligt. Der fik du godt nok lige sat gang i tårekanalerne hos mig. Jeg tænker også, at du vil have godt af en samtale med en psykolog. Selvom du måske håndterer det bedre i dag, så kan man jo godt løbende have godt af at få det snakket igennem igen.
  Alt det bedste herfra, er sikker på at din mor er meget stolt af den søde pige du er i dag.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Julie

  Puha, jeg kan virkelig ikke forestille mig at miste min mor :'(
  – Jeg kan godt sætte mig ind i følelsen af at miste og det er ikke rart men jeg har aldrig oplevet en “smuk død”. Jeg tror måske også jeg havde tænkt meget over det hvis jeg oplevede det, men jeg kan ikke lide døden og tør ikke se en person dø eller er døende. Puha! :'( Jeg tænker på dig!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Åh Anne hvor jeg dog føler med dig.

  Jeg kan desværre godt sætte mig ind i de følelser og fornemmelser du har.
  Jeg mistede selv min far da jeg var 21 år. Han var syg i 7 år inden da.
  Jeg kan endnu dufte ham. Jeg kan mærke hans kys imod min pande. Jeg kan høre hans stemme.

  Måske virker jeg skør i forhold til andre – men tror desværre først man forstår det når man mister sine forældre. Især i en ung alder.

  Den sten og den kvalmende savn vil desværre aldrig gå væk – men man lære at leve med det.

  Hvad der er endnu værre, at det hele ofte bliver langt værre når du får børn. Alle følelserne for det man mistede forstærkes bare 1000 gange igen.

  Stort kram din vej

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Få 30% på sheinside.com