Når man skraber det sidste ud af yndlings læbestift.

Smid de p-piller langt væk!

Faktisk synes jeg man skal smide alt der inderholder homoner i sig, langt væk. Jeg ved selvfølgelig godt at menstruations smerter kan være fuldstændig smertefulde og ikke til at holde ud. For sådan oplever jeg det hver gang jeg har menstruation. Men tanken om hvad p-piller, mini piller og hvad det ellers hedder, gør ved ens krop, så vil jeg 100 gange hellere have de smerter. Alle former for hormonel prævention synes jeg klart man skal undgå.
Jeg skiftede fra p-piller til en kobberspiral for 3 år siden ca. og jeg er så glad for det. Tanken om ikke at have nogen hormonel prævention, synes jeg er så dejlig en tanke. Grunden til jeg skiftede pillerne ud med kobberspiral var udelukket pga. hormoner. Jeg startede med p-piller da jeg var 16 år gammel, så jeg har brugt p-piller i alt for mange år. Jeg kan ikke huske om min læge fortalte mig om de forskellige muligheder, eller om det bare var det man gjorde. Men set i bagspejlet ville jeg ønske jeg aldrig havde taget de piller. Den gang anede jeg ikke det var usundt. Det tænkte jeg sgu ikke over. Hvis du ikke har læst mit indlæg om den gang jeg fik kobberspiral, så synes jeg du skal læse det HER. Der beskriver jeg hele oplevelsen og hvordan det var, og også hvor smertefuld en oplevelse det faktisk var at få den sat i.

ppiller_460x180sds

Når du tager de forskellige præventioner mod menstruation, som har hormoner i sig så øger du risikoen for depression helt vanvittig meget. Faktisk en forøget risiko op til 40 procent!!! Og det er derfor jeg synes det her emne er så vigtigt at snakke om. Jeg ved jo at jeg har rigtig mange læsere hver evig eneste dag, og mange af jer tager måske de her p-piller, p-ring whatever. Og jeg synes et eller andet sted det er min pligt at fortælle jer det, hvis ikke i allerede ved det. Jeg ville da være så glad for, hvis jeg som 15-16 årige havde læst det her på en blog, så jeg vidste hvor farligt det var.
“Studiet viser også, at risikoen for at udvikle depression i forbindelse med brug af hormonel depression afhænger stærkt af alderen: Des yngre kvinderne var, des større er risikoen for depression. Blandt teenagepiger i alderen 15-19 år, der anvendte p-piller, var risikoen 80 procent højere, mens teenagepiger, som anvendte p-plaster, p-ring eller hormonspiral, havde tre gange – 200 procent – højere risiko for depression. Minipiller indebar dobbelt så stor risiko. Udtaler overlæge og professor Øjvind Lidegaard hos Gynækologisk Afdeling på Rigshospitalet, der står bag studiet”.

images
Jeg håber i vil tænke en ekstra gang over hvad det er i propper i jeres kroppe, med det her indlæg. Som jeg nævnte længere oppe ville jeg bare være enorm glad selv, hvis jeg havde læst det her på en blog, som 15-16 årige. Inden jeg stod og skulle tage en beslutning om hvilken prævention jeg skulle bruge. 

   

7 kommentarer

 • Kamilla

  Min menstruation har altid været helt regelmæssig, og jeg har aldrig haft menstruationssmerter.. min mor syntes det var en dårlig idé, at komme på P-piller, lige netop fordi de kan skade så meget! Men ALLE mine veninder sagde hele tiden “åh jeg skal huske at tage min P-pille” og lignende.. og når jeg var sammen med en fyr, var hans første spørgsmål “du er på P-piller ikke?” Og så måtte jeg flovt sige nej, og forslå kondom.. Jeg ville SÅ gerne på P-piller, bare for at jeg også kunne sige “oh fuck nu har jeg glemt min pille igen” og alt det man nu kan sige 😅
  I januar 2015 kom jeg på P-piller, da jeg var begyndt at se meget til en fyr, og min far tog en P-pille snak med mig! (Han ville vidst ikke risikere allerede at blive morfar😂) Jeg var mega glad for endelig at være kommet på P-piller, men med tiden kunne jeg mærke at jeg NEMT blev hidsig og i mange situationer kunne jeg slet ikke kende mig selv, fordi jeg kunne reagere så voldsomt på ligegyldige ting! Et par dage optil jeg skulle have min mens havde jeg så sindssygt ondt i hovedet at jeg ikke kunne holde til at være nogle steder.. mens jeg havde min mens var jeg vildt ked og kunne ikke se noget som helst positivt, og når min mens var ovre begyndte jeg så igen at blive hidsig.. oven i det, fik jeg MEGET oftere angstanfald, end hvad jeg normalt får, og alt var faktisk bare pisse nedern ved at være på P-piller, og jeg nåede at tage 10 kg på, på cirka et år..
  En dag så jeg min kollega havde lavet et opslag på facebook om, at hun var kommet på hospitalet med en masse små blodpropper i lungerne, og det skyldtes hendes P-piller… lige der, gik det op for mig, hvad det er for noget skidt man propper i sin krop HVER dag! Jeg var slet ikke i tvivl om hvad jeg skulle!! Mine P-piller skulle i skraldespanden! Og siden den dag har jeg ikke været på P-piller. Jeg er glad, og har fået mit gamle humør og overskud tilbage!💗

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • CamillaM

  Min menstruation har altid været helt regelmæssig, og jeg har aldrig haft menstruationssmerter.. min mor syntes det var en dårlig idé, at komme på P-piller, lige netop fordi de kan skade så meget! Men ALLE mine veninder sagde hele tiden “åh jeg skal huske at tage min P-pille” og lignende.. og når jeg var sammen med en fyr, var hans første spørgsmål “du er på P-piller ikke?” Og så måtte jeg flovt sige nej, og forslå kondom.. Jeg ville SÅ gerne på P-piller, bare for at jeg også kunne sige “oh fuck nu har jeg glemt min pille igen” og alt det man nu kan sige 😅
  I januar 2015 kom jeg på P-piller, da jeg var begyndt at se meget til en fyr, og min far tog en P-pille snak med mig! (Han ville vidst ikke risikere allerede at blive morfar😂) Jeg var mega glad for endelig at være kommet på P-piller, men med tiden kunne jeg mærke at jeg NEMT blev hidsig og i mange situationer kunne jeg slet ikke kende mig selv, fordi jeg kunne reagere så voldsomt på ligegyldige ting! Et par dage optil jeg skulle have min mens havde jeg så sindssygt ondt i hovedet at jeg ikke kunne holde til at være nogle steder.. mens jeg havde min mens var jeg vildt ked og kunne ikke se noget som helst positivt, og når min mens var ovre begyndte jeg så igen at blive hidsig.. oven i det, fik jeg MEGET oftere angstanfald, end hvad jeg normalt får, og alt var faktisk bare pisse nedern ved at være på P-piller, og jeg nåede at tage 10 kg på, på cirka et år..
  En dag så jeg min kollega havde lavet et opslag på facebook om, at hun var kommet på hospitalet med en masse små blodpropper i lungerne, og det skyldtes hendes P-piller… lige der, gik det op for mig, hvad det er for noget skidt man propper i sin krop HVER dag! Jeg var slet ikke i tvivl om hvad jeg skulle!! Mine P-piller skulle i skraldespanden! Og siden den dag har jeg ikke været på P-piller. Jeg er glad, og har fået mit gamle humør og overskud tilbage!💗

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Line

  Jeg har længe været bekendt med de dårlige sider af p-piller m.v, og derfor har jeg aldrig taget p-piller!
  Det er der så også en anden grund til, da der i min familie er arvelige gener der gør at vi nemmere får blodpropper, det at jeg har det gen gør også at jeg ikke må tage nogen som helst former for p-piller – hvilket jeg idag er glad for når nu det kommer frem hvor skadelige de faktisk er!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Trine

  Kan godt forstå dig.. Jeg vil også gerne undgå hormonerne, men jeg har haft to kobberspiraler, som begge “kravlede” ud og blev udstødt af min livmoder efter få uger. Så det er desværre ikke for alle.. 😑

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mie

  Jeg tog p-piller i 10 år og har haft vanvittige smerter i alle årene. Under mens. men også ellers. Havde altid en masse jag og kramper i underlivet, måtte sygemeldes fra arb. under mens., kunne hverken gå eller stå, når jeg havde det.
  Jeg fik at vide, at jeg endelig ikke måtte stoppe med p-piller, for så ville det blive MEGET værre.

  For halvandet år siden stoppede jeg alligevel. Fordi jeg syntes, det var mærkeligt, at mine smerter tog til gennem årene, og det eneste, jeg gjorde, var at ta’ p-piller. Fordi jeg tænkte, at JEG kender min krop bedst, ikke en eller anden læge, der ser mig i 5 min.

  Jeg har aldrig haft det bedre. Det er helt sindssygt. Har ingen smerter under mens. længere, får ikke de der kramper, hvor det føles, som om nogen losser een sådan en lige i skævet. Er ikke sygemeldt fra arb mere, ingenting. Jeg har fået et helt nyt liv.
  P-piller er ikke svaret på alt, nogle mennesker kan bare ikke tåle de hormoner, der er i dem.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Marie

  Jeg synes det er enormt uprofessionelt af dig som lægmand at råde unge piger i at smide deres prævention indeholdende hormoner væk. Det er rigtig mange unge piger det følger dig og hvis du endelig skal råde dem til noget så skal du gøre det ordenligt! Du kan risikere at der er flere der nu holder op med at bruge deres prævention uden at have talt med deres læge og det er en meget dårlig ide. Der er en større risiko for blodpropper ved opstart af p-piller, dvs i de første 6 måneder så hvis der er mange der stopper nu på grund af dit indlæg som så gerne vil starte op igen, ja så har dit indlæg udsat dem evt unådig fare. Ligeledes er der kun en 40 procent større risiko for depression i de første 6 måneder efter opstart af prævention med hormonelt indhold. Så hvis man har taget fx p-piller i længere tid og ikke har mærket noget, så er der ingen øget risiko. Der er rigtig fint at du gerne vil dele din oplevelse men at råde unge piger til at smide p-piller langt væk er meget uklogt. Du skulle istedet råde dem til at søge læge eller at gå på apoteket hvis de gerne vil have mere information eller overvejer at stoppe.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mig

  Har ALDRIG oplevet problemer med p-piller og har fået dem i 5 år.. Har ingen mens smerter og min mens kommer som den skal 🙂 har heller aldrig haft en depression.

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

:lion: 
:grinning: 
:grin: 
:joy: 
:smiley: 
:smile: 
:sweat_smile: 
more...
 
 

Næste indlæg

Når man skraber det sidste ud af yndlings læbestift.