Til aftensmad skal jeg have....

Gulvlange gardiner. Hvordan gør jeg det bedst?

Jeg er på gardin jagt lige i øjeblikket, og jeg er simpelthen i tvivl hvordan og hvorledes. For det første er jeg i tvivl om hvilke gardiner jeg skal have. Jeg har fundet nogle eksempler nedenfor, som jeg har lidt i tankerne. Jeg er i hvert fald 100% sikker på at det skal være i lyse farver. og de skal være gulvlange. Dem af jer som følger med her, og har gjort det i lang tid, ved jeg kan lide alt i lyse farver. Og gerne i hvid! Lige for tiden vågner jeg hver morgen kl. 04.30 når solen står op. Eller er det 03.30? Anyways.. Når solen står op, der vågner jeg fordi jeg ikke har nogle gardiner. Jeg falder selvfølgelig i søvn igen, men kunne efterhånden godt tænke mig et par gardiner.
Ved ikke helt om jeg skal have to gardiner. Det inderste som gør at rummet bliver mørkt, og det udenpå, som er helt tyndt og fint. Se eksempel nedenfor. Billederne er fundet på google og et på ikeas hjemmeside.

gar1_zpszo3jspnw
img_2077
fp11
teresia-tynde-gardiner-stk-hvid__0409324_pe569651_s4Jeg synes det er virkelig smukt med det grå gardin også. Men tror måske jeg vælger den nemme løsning med ét gardin. Og når jeg siger nemt, er det fordi jeg ikke aner om det det også er nemt med to gardiner. Mit næste problem er hvordan de skal hænges op. Fordi jeg har sådan nogle virkelig flotte “ting” som går ud fra vinduet. Se på billedet nedenfor. Ved ikke hvordan sådan nogle kaldes så det bliver “ting”. Hvordan filan skal jeg få en gardin stang op med de der siddende? Og på nettet kan jeg ikke rigtig finde nogle gardiner med de mål jeg skal bruge. To af vinduerne hedder 120 i bredden og 2,80 i længde. Det trejde vindue måler 130×2,80. Jeg synes simpelthen det bliver noget af et projekt! Hvis nogle af jer kender en smart løsning, som kom gerne med forslag!

Sådan her ser mine vinduer ud. Kan i godt se det bliver svært? Hvordan er det nemmeste for mig at få nogle gardiner op?

img_7536 img_7537

   

6 kommentarer

 • Rikke

  Ang du skriver du har svært ved at finde gardiner i de mål du skal bruge, så kan du få syet dine gardiner i det stof du ønsker og efter dine mål hos stof og stil.. De er super dygtige og til en rigtig god pris!! 😀✌️

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Kristina

  Med de flotte udskæringer og stuk skal du nok ud i en gardinstang, medmindre du er villig til st bekoste en del på projektet.

  Du kan få dobbelte gardinstænger, så du kan få din model med et hvidt og let indergardin kombineret med mørklægningsgardiner.

  Jeg mener, at du kan få alle dele i IKEA, de har u hvert fald cremefarvede mørklægningsgardiner, måske det var noget? Så vil jeg tro, at du kan få det hele til 1500.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Karina Haupt

  For at undgå at bore i det smukke arrangment der, ville jeg investere i et badeværelsesstang fra IKEA og “klemme” den ind mellem to sider i det vindue (nok nemmere at forstå hvis du tjekker IKEAs hjemmeside under badeværelsestilbehør). DOG tror jeg det bliver meget svært for dig at få lange gardiner, uden det vil se meget mærkeligt ud og gardinerne ligesom vil hænge ude på alt det pynt der er omkring dit vindue.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Du køber en længere gardinstang (i hvid, hvis det ikke skal se dumt ud) og nogle beslag der hænger langt ude. De skal kunne hænge så langt ude at “løven” ikke kommer til at stå i vejen 🙂
  Så sætter du beslagene langt ude… gardinstangen skal hænge imellem “løven” og kanten og så langt ude som muligt 🙂
  Så skulle det kunne løses… Håber det giver mening hvad jeg skriver 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Momo

  Nemt! Du køber de gammeldags gardin skinner og ikke stænger som dine billeder viser. De her skinner fås også i IKEA og skrues direkte op i loftet. Mål dem således at de er bredere end karmen ( løverne ), på den måde kan du stadig se dit flotte stuk når du trækker fra:) så køber du også sådan nogle kroge som du skubber ind i skinnen🙃
  Du skulle måske også købe en sløjfe som du skruer på væggen og hænger den i når du trækker fra, men det er vel smag og behag😇
  PS, måske skulle du købe en laser måler så du ved hvor skruerne skal bores☝🏾
  PPS, jeg tror faktisk de kan limes i loftet, men tjek hellere hvor meget vægt de kan bære..skinnerne selvfølgelig 😂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Emma

  Hej Anne

  Jeg kan godt se dit problem omkring de fine udskæringer…mmmm jeg ville entenvælge en gardin stang der er loft monteret eller en dermontereset stykkeud fra væggen således at du kan trække dem heltfra i dagtimerne.i selve vinduesrammen ville jeg vælge et up and Down med mørkelægning. Så du stadigvæk kan skræmmeordet solenhvis du skule have brug for det.

  Glæder mig til at se det færdige resultat.

  Knus emma

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Til aftensmad skal jeg have....