Sweatpants all day, everyday. Få inspiration her!

Jeg var ikke bedøvet da jeg fik min kobberspiral!!!

6362821961193498411944702706_j6tiwyv-jpg

Kan i huske mit gamle indlæg omkring p-piller, og at jeg droppede dem, til fordel for en kobberspiral? I kan læse indlægget HER. I indlægget skriver jeg blandt andet, at det var noget af det mest smertefulde jeg nogensinde har prøvet. At få den sat op, kan ikke beskrive med ord hvor ondt det gjorde. Men jeg vil alligevel gerne fortælle jer om det, og anbefale det til jer, fordi jeg er meget imod p-piller. Okay, jeg er ikke meget imod dem, men min krop skal i hvert fald ikke have noget med dem at gøre!
Når jeg har snakket med mine veninder om en kobberspiral, eller andre jeg kender omkring kobberspiral er folk altid meget nysgerrige, og vil altid gerne lige høre om det gjorde lige så ondt da jeg fik den i. Til det kan jeg fortælle at det var noget af det værste jeg nogensinde har prøvet. Ingen anden smerte, kan sammenlignes med det. Altså det gjorde pænt ondt, da jeg brækkede mit ben, men igen, var det bare to vidt forskellige slags smerter.
Fra da jeg fik min kobberspiral i, og så til nu har jeg skiftet læge fordi jeg er flyttet imellem tiden.
Jeg sad og snakkede med min nuværende læge om mulighederne for prævention, og fortæller hende hvor store smerter jeg havde da jeg fik min kobberspiral op, og hvor ondt det gjorde hele dagen faktisk. Hun fortæller at det kan gøre rigtig ondt, selvom man er bedøvet. Det er her jeg reagere meget voldsomt med et “BEDØVET?? JEG BLEV IKKE BEDØVET!”. Hun siger at det kan være derfor at jeg har haft sådan en dårlig oplevelse med det, og det er en meget gammeldags måde jeg har fået det gjort på.
Jeg var målløs da hun sagde det, og det er jeg sådan set stadig. Jeg er i chok over at den gynækolog jeg var ved, ikke lige syntes jeg trængte til noget bedøvelse DOWN THERE. Har han bare lige kigget derned, og tænkt “naaah, den behøver sgu ikke bedøvelse”. Man kan åbenbart få lokalbedøvelse ved livmoderhalsen inden den bliver sat op. Men næh nej, det skulle jeg ikke have.
Når jeg har snakket med andre omkring smerten ved at få sat den op, fortæller alle hvor ondt det har gjort på dem, men at de blev bedøvet inden. Det er der jeg lidt har lyst til at råbe, at jeg ikke blev bedøvet, og hvor ondt de så lige tror det gjorde på mig, haha. Mere end fire år efter kan jeg godt grine af det. Men wauw, det var ikke en sjov oplevelse. Jeg er nysgerrig på at vide om der er andre, der heller ikke er blevet bedøvet?

18542316

   

33 kommentarer

 • Gry

  Jeg blev heller ikke bedøvet da jeg fik min hormonspiral op, men synes faktisk ikke det gjorde så forfærdeligt ondt igen, det var kun lige i et par sekunder det var rigtig slemt 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Charlotte

  Jeg har fået lagt en hormonspiral, og den skulle eftersigende være en smule mindre end en kobberspiral i størrelsen. Og den fik jeg også lagt op uden bedøvelse. Eller jeg tog 2x panodiler og 2x Ipren før jeg mødte op ved gynækologen, hvilket jeg havde fået af vide af min læge, at jeg skulle gøre. Og jeg synes virkelig ikke det gjorde ondt. Det var ubehageligt i de få sekunder, hvor t’et i spiralen rammer livmodervæggen, men ellers var jeg virkelig positiv over det. Havde nemlig hørt skrækhistorie fra veninder der er besvimet af smerte under oplægningen. Yikes. Haha

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Kathrine

  Hej Anne,
  Jeg fik også sat min kobberspiral op for snart 4 år siden. Den kvindelige læge på sygehuset kunne i første omgang ikke få sat den op og var derfor nødsaget til, at kalde på overlægen der så fik sat den op. Det var også et smertehelvede uden bedøvelse (jeg fik dog tilbuddet), men den kvindelige overlæge sagde at det faktisk gjorde mere ondt og få den bedøvelse da det er i samme område den skal ligges om spiralen skal op og derfor frarådede hun mig det da jeg syntes det gjorde rigtig ondt i forvejen da den første læge skulle prøve. Den dag idag er jeg nu glad for jeg fik det gjort selvom smerten ikke var rar:-)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Julie Ulstrup

  Jeg fik min hormonspiral sat op for et lille år siden og jeg blev hellere ikke bedøvet.
  Som du skriver har jeg hellere aldrig oplevet så stor en smerte før.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • C

  Jeg blev ikke bedøvet, men kun rådet til at tage lidt smertestillende en halv time inden opsættelsen. Og det var fint. Det var selvfølgelig ikke behageligt, men jeg husker det egentlig ikke som decideret smertefuldt.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • S

  Kan så meget sætte mig i dit sted!!

  Jeg har prøvet det to gange.. en med og en uden bedøvelse. Jeg har aldrig nogensinde prøvet en smerte så stor! Det er en ud-af-kroppen oplevelse, hvor man vitterligt føler man skal besvime eller dø.. Det gør også rigtig ondt med bedøvelse, men slet ikke i nærheden af smerten uden..

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Rose

  Jeg fik selv kobberspiral for snart 2 år siden, men hørte intet om bedøvelse dengang. Vidste ikke det var en mulighed! Dog gjorde det ikke lige så ondt som jeg havde frygtet, bare som en meget stærk menstruationssmerte i et par sekunder..

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Anne Gadegaard

   Jeg kan godt se på de kommentar jeg har fået, at det er meget forskelligt. Så det må simpelthen bare være vidt forskelligt fra person til person.
   Jeg husker heller ikke at smerten ved at få spiralen op, var det værste. Det værste var at lægen inden, skulle tjekke hvor langt der var op. Så jeg mener at det skulle han måle (i må ikke hænge mig op på det). Så han stak et eller andet op et par gange før jeg fik spiralen op. Og jeg mener det var det der gjorde så hammer ondt. Håber det giver mening det jeg skriver 😀

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Annlou

  😩😱 Det prøvede jeg også for et par år siden, og jeg glemmer det aldrig! Jeg besvimede 2 gange og hun måtte til sidst opgive, og sagde at så måtte jeg under fuld narkose.😖 Nej tak, ikke for at få indsat en spiral. Der er risici ved narkose.
  God sommer til dig☀️☀️

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Ann-Louise

  😩😱 Det prøvede jeg også for et par år siden, og jeg glemmer det aldrig! Jeg besvimede 2 gange og hun måtte til sidst opgive, og sagde at så måtte jeg under fuld narkose.😖 Nej tak, ikke for at få indsat en spiral. Der er risici ved narkose.
  God sommer til dig☀️☀️

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Men selvom det gjorde ondt ved opsættelse: Er du så glad for den? Jeg er SÅÅÅ bange for at kunne mærke den efterfølgende :S Overvejer selv kobberspiral

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Julie

  Jeg er helt enig! Jeg fik sat hormonspiral op for et par år siden. Det var den vildeste smerte, men kun lige nogle få sekunder lige da hun satte den op. En blanding af at føle jeg skulle kaste op og besvime på samme tid 😂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anne

  Jeg fik lagt en kobberspiral uden bedøvelse for et års tid siden. Det gjorde da ondt, men ikke uudholdeligt ondt. Måske er det mere smertefuldt for dem, der ikke har født, og at det (blandt andet) er derfor man primært anbefaler kobberspiralen til dem, der har fået børn?

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Pernille

  Jeg fik altså heller ikke bedøvelse. Har ikke før hørt at man gør det?
  Dog synes jeg som sådan heller ikke det gør ondt når den bliver sat op, men først lige efter, da det jo ikke er noget kroppen er vant til 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Feline Norup

  Jeg fik sat min op mens jeg fik en abort. Jeg var naturligvis bedøvet pga aborten. Men fik taget den ud egter 2 måneder pga de fucking hårde smerter. Det er noget af det mest smertefulde jeg har oplevet i mit liv, få den spiral UD!!!!! Du skal have en hormonspiral. Med en koberspiral så bløder du næsten hele tiden og smerterne gør ondt. Det er ikke lidt blødning, men voldsom smertefuld blødning!!!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Katrine

  Jeg blev heller ikke bedøvet.
  Vidste slet ikke man blev det. Men ondt det gjorde det.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mona

  Jeg var heller ikke bedøvet og ja det gjorde skide nade, men overvej lige at presse et barn ud af selv samme kanal. Du overlevede…. selv 4 år efter dit traume.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sisse

  Jeg har prøvet det tre gange nu. Heller ikke blevet bedøvet. Altså det var da ikke rart, men jeg viste hvorfor smereten var der og st den var væk igen inden længe. Så synes ikke det var slemt overhovedet.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mette

  For nogle år siden fandt jeg ud af at jeg ikke kunne tåle p-piller mere så den eneste mulughed for prævention var spiral. Jeg valgte en hormonspiral og jeg må sige at jeg fik heller ikke tilbudt bedøvelse og det var den mest massive smerte jeg nogensinde har oplevet. Derudover dejsede jeg om grundet voldsomt blodtryksfald. Så alt i alt var det ikke den bedste oplevelse. Jeg havde den siddende i ca 1 år, men blev nødt til at få den taget ud grundet voldsomme smerter ved både ægløsning og menstruation. Disse smerter var ikke bare som normale menstruationssmerter men smerter hvor jeg lå i fosterstilling og med koldsved. Ikke særlig fedt. Da jeg fik den fjernet skete det samme igen. Voldsomme smerter og blodtryksfald. Åbenbart var jeg bare ikke den rette kandidat til en spiral, men en ting er sikkert at det skulle ikke gøre nær så ondt hvis man har fået børn, hvilket jeg ikke har. Du er i hvert fald ikke alene med dine oplevelser Anne. Ha en fantastisk sommer 😊

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Janni

  Det er ikke normalt at blive bedøvet ved anlæggelse af spiral. Arbejder i lægehus, hvor der bliver lagt spiraler hver dag man kan tage ipren forebyggende, men der er ikke mulighed for bedøvelse.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Natasja

  Jeg vidste heller ikke man kunne blive bedøvet før min veninde og min stedmor fortalte, at de var blevet det. Men i mit tilfælde var de slet ikke nødvendigt. Jeg blev af gynækologen rådet til at tage lidt smertestillende inden, hvilket jeg gjorde. Men jeg synes overhovedet ikke, at det var ubehageligt eller smertefuldt på nogen måde at få lagt min hormonspiral op for et halvt år siden. Gynækologen var meget forundret over, at det ikke gjorde bare lidt ondt, da han sagde, at der var meget meget lidt plads. Så jeg tror, at det er individuelt for stor smerten er.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sarah

  Altså jeg tog sådan en pille jeg fik tilsendt et par timer inden. Ved ikke om det var bedøvelse kan ikke huske det…. (3,5 år siden nu) men ved mig var det slet slet ikke slemt. Det var 1,5 sek af mens smerte og så sad den der bare.
  Men min var også ‘klappet sammen’ og så ‘foldede den sig ud’ til det T som dem er formet som da den sad oppe. Det var en snor hun skulle trække i så den foldede sig ud.
  Hmm. Så ved ikke om min måske er en nyere slags. Jeg fik hvert fald af vide, at hvis man ikke havde født, skulle man ikke bare have en lagt op som ikke var klappet sammen idet den blev lagt op, da det vilde give alt for store smerter…

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Trine

  Jeg kan sagtens genkende den smerte du beskriver.. jeg er SÅ glad for min spiral, men jeg håber aldrig at jeg skal igennem samme tur igen. Jeg fik heller ikke bedøvelse.. og det var forfærdeligt.. jeg havde så ondt både imens og 2-3 timer efter den blev anlagt.. og vidste faktisk ikke det var en mulighed med bedøvelse før jeg læste det her på din blog..

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Charlie

  Få den taget ud nu! Når du får din menstruation bliver den tusinde gange værre end før. Min kom op på 14 dage, plus den vildeste smerte og oppustethed.
  Og til det der med at det gør ondt… du har tydeligvis ikke født eller ammet 😉

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Matilde

  Jeg fik lagt kobberspiral uden bedøvelse og synes på ingen måde, at det gjorde ondt. Jeg havde en lillebitte smule menstruationssmerter et par timer efter, men det var det.
  Jeg kan slet ikke nikke genkende til dit indlæg 😮

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Josefine

  Jeg har næsten lige fået en hormonspiral op, og for anden gang på dette år! Min læge satte først en op, som efter 2 måneder måtte ud, da han ikke havde fået sat den rigtigt! Penge ud af vinduet! Det gjorde så ondt, både at få den i, men fandme lige så ondt at få den ud igen! Besvimede endda da jeg fik den i! Av!
  Men så en måned efter har jeg så nu fået en ny op, bøvler stadigvæk med pletblødninger, og stærke mavesmerter, men blev bedøvet, så det gjorde ikke så ondt, har også kun haft den i ca 3 uger nu.. Så er sku lidt ræd for om den lige pludselig ryger ud igen :/

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • L

  Tror der er stor forskel på om man har født eller ej. For DET gør ondt, i mange timer!!!!

  Tænker i hvert fald at dette jo kun tager få minutter og så skulle det jo gerne være ovre!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Michaela

  Jeg har ikke selv fået en kobberspiral, men en hormonspiral. Men jeg kan hvertfald fortælle at jeg syntes på ingen måde det var slemt at få sat den op. Det selvfølgelig ikke smertefrit, men det kan nok sammenlignes med en 15 sekunders mensturations krampe og jeg var ikke bedøvet eller havde taget nogen form for smertestillende, hvilket jeg ikke syntes er særlig galt. Den er selvfølgelig også lidt dyr, gav 1150 kr for min. Men jeg har anbefalet alle mine veninder at få en, og så gjordt meget ud af at fortælle, at det faktisk ikke gør så ondt. 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Tanja

  Jeg har lige fået sat den op for 3 uger siden, min læge advarede om det kunne gøre ondt fordi jeg ikke havde født, men det var ikke slemt, blev ikke bedøvet da egen læge ikke kunne gøre det og ville ikke til fremmede gynækolog og få det gjord, jo det var ikke behageligt men sammenlignede det med mens smerter og havde det lige 2 dage og blødte også en del men nu kører det som det skal og bemærker den aldrig og det bedste jeg har valgt at få gjord 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jeg fik hormonspiral her i foråret, og det var den værste smerte jeg nogensinde har oplevet. Jeg kan slet ikke beskrive det, og jeg forsvandt også nogle sekunder. Det gjorde så ondt, at min krop bare lukkede ned. Efterfølgende lå jeg i fosterstilling, i 2 uger, hver dag når jeg kom hjem for skole, og om aftenen kunne jeg ikke engang gå oprejst, men kun foroverbøjet.

  Jeg bestilte tid til et check, og den ligger altså perfekt som den skal.

  Jeg har dog senere talt med en anden læge omkring det, som fortalte mig at det var fordi jeg sad op da den blev indført, og at det var sådan man gjorde i gamle dage… Nu har man fundet ud af, at hvis den bliver indført siddende, så rammer (enten den eller redskabet), altså et punkt derinde, som gør at man med stor sandsynlighed besvimer, eller er tæt på.

  Det er også forskelligt hvor meget man bløder/har smerter efter, og jeg er desværre uheldig, og har stadig smerter hver uge, og pletbøder måske hver 2.

  MEN det er den bedste beslutning, for jeg er en meget travl pige, og skal nu ikke bekymre mig om usunde p-piller, kondomer, fortrydelsespiller eller aborter, når jeg er sammen med min kæreste. Det var et smerte-helvede uden lige, og ifølge ham den dygtige læge kan mine smerte/blødninger fortsætte 3 mdr. endnu, men SÅ er jeg til gengæld fri for alt det pjat i 2,5år 🙂

  Næste gang kræver jeg at ligge ned, og doper mig selv lidt inden 😉

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Emilie

  Jeg blev lokal bedøvet, det gjorde en kæmpe forskel, det gjorde slet ikke ondt. Det er selfølgelig også forskelligt fra smerteterskel til smerteterskel.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Emilie

  Jeg blev lokal bedøvet, det gjorde en kæmpe forskel, det gjorde slet ikke ondt. Det er selfølgelig også forskelligt fra smerteterskel til smerteterskel.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Cecilie

  Jeg er 19 år og fik min kobberspiral for et år siden. Det skal lige siges at jeg har mega lav smerteterskel, så jeg tåler intet smerte.. Men er så glad for min og det gjorde ikke ondt pga den teknik de bruger de fleste steder. For I dag bruger mange læger en helt anden metode end den der gør så forfærdelig ondt! Det der gør så ondt er tangen som de bruger når de hiver livmoderen ud! Det sagde min læge, at ikke nok med at det gør så ondt, så ødelægger de også det de hiver i.

  . Kan klart anbefale kobberspiral og er så glad for at man ikke skal tænke på at tage en pille hver og fylde sig med de hormoner som er så farligt for ens krop! Men hvis man skal have en spiral, så spørger hvordan de sætter dne op inden! Det er jo din egen cyklus når du tager kobberspiral, så hvis den kommer uventet, så er det pga nogle andre faktorer end kobberspiralen (stress, sport, mad). Smerterne er heldigvis det samme som uden spiral. Der er det bare med at tage nogle vitaminer (jern) og drikke en masse vand samt evt smertestillende.

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Sweatpants all day, everyday. Få inspiration her!